Ginger bug limo’s
vegan, vegetarisch, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

fruit naar keuze of limonadesiroop
water
suiker
ginger bug

Je hoeft met ginger bug niet altijd gemberbier te maken. Je kunt volgens mij elk fruit gebruiken of zelfs je favoriete limonadesiroop om een heerlijk bruisende frisdrank te maken. Je denkt misschien: waarom pak je geen Spa rood voor de bubbels? Dat kan, maar dan krijg je nooit de heerlijke ginger bug smaak in je limo. (Bovendien bespaar je geld en plastic.)

Heb je nog geen starter, klik dan hier voor het recept van ginger bug.

Snijd je fruit in stukjes met schil, pitjes en al. Kook je fruit kort in de hoeveelheid water die in de fles past. Ik gebruikte 1 appel voor het kleine flesje op de foto. Als nodig kun je je fruit daarna prakken met een stamper.

Laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm en voeg dan suiker toe naar smaak. Je hebt wel suiker nodig, zodat de ginger bug verder fermenteert en koolzuur gaat produceren. Maar mierzoet hoeft je drankje niet te worden.

Zeef het mengsel zodat de fruitstukken, schillen en pitjes achter blijven in de zeef.

Voeg nu de ginger bug toe, ongeveer 4 eetlepels per halve liter zou voldoende moeten zijn, en roer. Doe de limo nu in een oude plastic fles en draai de dop stevig vast.

Dit wordt na een paar dagen je bruisende limo! Controleer de fles elke dag. Je merkt meteen als er druk op staat als je erin knijpt. Laat af en toe lucht ontsnappen als de druk te hoog wordt. Mijn appelsapje was na 2 dagen al bruisend genoeg, maar ik lees in andere recepten dat het 5 tot 10 dagen kan duren voordat je echt grote bubbels hebt. Misschien had ik te veel ginger bug toegevoegd. Blijf gewoon lekker experimenteren zou ik zeggen ;-).

Tip!

Vind meer recepten met: