Zelf ijs maken
vegetarisch

Nodig:

slagroom
gecondenseerde melk

Optioneel:
fruit
wafels

IJs maken als de zon schijnt, daar word je vrolijk van. Ik heb geen ijsmachine, maar met slagroom en gecondenseerde melk hoeft dat ook niet.

Slagroom lobbig opkloppen.
Een deel gecondenseerde melk door de slagroom roeren en proeven. Zo voorkom je dat het ijs te zoet wordt (dat was bij mijn eerste poging het geval).
In de vriezer zetten en een dagje wachten.

Ik heb door de helft een beetje kleurstof gedaan en de twee delen gemarmerd.
Bij een tweede poging had ik aardbeien gepureerd en erdoor geschept. De smaak was toen wel lekker, maar het ijs had kristallen (waterijs). Als het goed is kun je dat voorkomen door regelmatig te roeren tijdens het bevriezen (heb ik zelf nog niet getest).

Tip!

Maak je eigen freakijsje met nootjes, caramel, fruit en chocola... of is dat overdreven?

Vind meer recepten met: