Bruin
Ik kende kapucijners alleen uit blik en de gedroogde versie. Bruin dus. Maar ik was zo benieuwd hoe verse kapucijners zouden smaken. Want waar kun je ze nou in het vers krijgen?
Groen
Het begon in de supermarkt waar ik gedroogde kapucijners kocht. Ik maak er regelmatig schotels van. Een keer probeerde ik een handje vol te laten kiemen.
En dat gaat vrij gemakkelijk. Binnen drie dagen zitten er al wortelts en steeltjes aan. Ik vind ze als kiemgroenten niet lekker, heel sterk van smaak.
Daarna heb ik ze in potjes gezaaid.
En later overgezet in mijn moestuin. Toen er bloemetjes aan kwamen was ik al happy, zo mooi rood! Een sierlijk plantje sowieso.
En weer later kwamen de peulen. Toen ze dik genoeg waren, zag ik dan eindelijk de verse, knapperige kapucijners. Fris groen! En dus niet bruin. Ik heb er een lekkere salade van gemaakt met ijsbergsla en munt. De verse kapucijners alleen kort geblancheerd. Mmmmmm.
Ik zag een artikel van iemand die het ook liever zelf maakt, kapucijnerschotel zonder pakjes en zakjes. Leuk!
Tip
Uien en kerrie kombineren goed met kapucijners.
Of bekijk dit artikel: