Witte bonenpuree
vegetarisch, glutenvrij

Nodig:

witte bonen
nootmuskaat
dragon
zwarte peper
eventueel zout
eventueel boter

Puree hoeft niet altijd van aardappels te zijn. Ook wit en mild van smaak, dus de kinderen zullen het verschil misschien niet eens merken ;-). Wel 3,5 x meer eiwitten dan in aardappels.

Als je gedroogde witte bonen gebruikt, moet je ze een dag van tevoren in de week zetten en de volgende dag drie kwartier tot een uur koken.
Bonen opwarmen en een scheut melk ten eventueel boter oevoegen. Je kunt pureren met een aardappelstamper, maar echt luchtig wordt de puree met een mixer met garden. Gebruik in ieder geval NIET de staafmixer, want dan gebeurt er iets vreemds in je pan…
Breng de puree op smaak met nootmuskaat, dragon, zout en peper.

Tip!

Houd je bonenpuree over? Maak er spread van voor op brood. De spread mag pittiger en/of zouter van smaak zijn dan de puree.

Vind meer recepten met: