Kefir kaas maken
vegetarisch, glutenvrij
Nodig:
Kefir
zout
eventueel kruiden
Als je een kefirplantje hebt, ben je het soms misschien beu om steeds kefir-karnemelk te drinken. Je kunt er ook heel gemakkelijk een jong kaasje of smeerkaas van maken. Het enige wat je nodig hebt is een theekdoek (of kaasdoek) en een halve dag geduld.
Maak kefirdrank zoals je het altijd doet, of zie Zelf kefir maken
Roer wat zout en misschien wat Italiaanse kruiden door de kefirdrank.
Laat de kefirdrank uitlekken in een theedoek of kaasdoek. Er lekt doorzichtig weiwater uit de doek.
Afhankelijk hoe droog je de kaas wilt wacht je met uitlekken. Na een halve dag heb je al smeerkaas.
Tip!
Wist je dat je ook sodabread met kefir kan maken in een handomdraai? Klik op 'kefir' voor meer recepten.
Vind meer recepten met: