Kappertjes van madeliefjes
vegan, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

madeliefjes
azijn (appelazijn, witte wijnazijn of natuurazijn)
je lievelingskruiden
zout

Ik wist dat je madeliefjes kon eten en ik wist dat kappertjes bloemknopjes zijn, dus waarom geen kappertjes maken van madeliefjes! Toen ik erop ‘googelde’ zag ik dat anderen het ook bedacht hadden, geweldig.

Wildplukken

Madeliefjes groeien tussen (gemaaid) gras. Check even dat je niet vlak langs de weg of tussen de hondendrollen plukt.. logische, maar toch. En check ook met een determineer app of boekje of je de juiste bloem voor je hebt. Je heb alleen de knopjes nodig, dus laat de rest gewoon staan voor de diertjes. En pluk zeker niet meer dan je nodig hebt!

Inleggen

Was de madeliefknopjes en laat uitlekken.

Ik had per ongeluk natuurazijn gebruikt, maar die is volgens mij nog zuurder dan appelazijn. In ieder geval moet je de azijn verhitten en dan de bloemknopjes erin meeverwarmen, een paar minuutjes. Ik heb tijm toegevoegd. In andere recepten lees ik sjalotten en knoflook – lijkt me ook heerlijk. Omdat ik kappertjes ken als zout zuur, heb ik ook best veel zout toegevoegd.

Giet de madeliefjes met azijn in een superschoon potje en sluit af met een deksel.

Ik heb het de volgende dag meteen gegeten, maar het schijnt lekkerder te worden mettertijd.

Tip!

Madeliefjes op zuur zijn lekker en sierlijk in salades.

Vind meer recepten met: