Katoenen broodzakken

Waar koop je katoenen broodzakken?

Ik was op zoek naar broodzakken van stof. Online vond ik katoenen broodzakken voor meer dan 20 euro.. toen dacht ik dat ik ze beter zelf kon maken van oude theedoeken. Maar een week later zag ik dat mijn bakker ze ook zelf verkoopt voor een prikkie. En ook de biowinkel had ze.

Gewoon doen

Sommige supermarkten hebben een broodafdeling met toonbank. Daar is niet al het brood al verpakt in plastic. Ook zie je steeds meer winkels zoals Lidl en Aldi waar je zelf je brood(jes) kunt snijden en inpakken. Het zal best de bedoeling zijn dat je doorschijnende plastic zakjes gebruikt, maar ik heb nog nooit problemen gehad als ik broodjes in een katoenen zak deed. Gewoon even open maken bij de kassa of een prijsstickertje erop plakken.

Heb je last van schaamte? Sja, dat gaat vanzelf over als je het een paar keer gedaan hebt.. en zo zien anderen ook dat het anders kan. Je bent gewoon een trendzetter met je coole broodzak!

Hoe houd je je brood lang genoeg vers?

Zacht brood is volgens mij typisch Nederlands. Het blijft ook lekker zacht in plastic zakken. In Frankrijk zijn mensen gewend aan een harde korst en eet men brood binnen een dag op. Daarom zijn er in elk dorp nog bakkertjes die 7 dagen in de week open zijn. In Duitsland kun je ook alle dagen van de week naar de bakker.

Maar goed, onze vertrouwde witte, bruine en volkoren broden liggen ongesneden uren lang open en bloot bij de bakker. Dat gaat prima. We hebben een paar keer geprobeerd om gesneden brood in een katoenen zak thuis te bewaren. De korst blijft knapperig, echt grappig, want dat ben je niet gewend. De binnenkant blijft redelijk vers, zo lang je maar een kapje bewaart om het brood mee af te sluiten.

Het gaat mis als we twee broden tegelijk hebben. Dan gaat het toch niet snel genoeg op. Dus beter is om er eentje tegelijk te gebruiken. Andere kunnen in de vriezer of in een herbruikbare (of oude) plastic zak. Ik bewaarde brood ook wel eens in een grote blikken trommel, maar dan ging het vrij snel schimmelen. In katoen schimmelt brood juist niet.

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Thee zetten met losse thee →