Goudsbloemthee
vegan, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

blaadjes van goudsbloem

Het kan nog! De goudsbloem staat in september nog volop in bloei in mijn tuin. Bij jou ook? Doe er dan – behalve er lang naar kijken natuurlijk – wat leuks mee!

Goudsbloem is vooral bekend van zalfjes, omdat het goed is voor de huid, maar je kunt het ook gebruiken als smaak- en kleurstof in bijvoorbeeld thee.

Met verse blaadjes kun je nu natuurlijk verse thee zetten. Maar als je in de winter ook nog wilt genieten van goudsbloemthee of er nu te veel van hebt, dan kun je de blaadjes drogen op een tissue of in de oven op koude-lucht-stand. Dan blijft de kleur mooi fris.

Vind je kruidenthee met alleen goudsbloem saai, meng het dan bijvoorbeeld met iets fruitigs als gedroogde appeltjes, gember of sinaasappelschil. Of wat dacht je van lavendel en frambozenblad, voor de mooie kleurencombinatie.

Vorige week heb ik van deze mooie goudgele blaadjes ook goudsbloemjam gemaakt. Dat was me vorig jaar zo goed bevallen, zo mooi en serieus delicieus. Hier lees je mijn blog daarover.

Tip!

Gedroogde goudsbloemblaadjes kleuren je rijst geel, net als saffraan (maar dan goedkoper).

Vind meer recepten met: