Goudsbloemjam maken
vegan

Nodig:

bloemblaadjes van goudsbloemen
geleisuiker (met plantaardige pectine)
citroen

Het was een vrolijke verrassing voor mij dat deze jam zo lekker rook en smaakte! Echt een delicatesse, wat mij betreft.

Als je de bloemblaadjes puur eet, lijkt er niet zoveel smaak en geur in te zitten, maar samen met citroen en suiker wordt het een heel ander product. Super easy te maken en nog snel ook.

Pluk een halve vergiet goudsbloemen en spoel ze in ruim water.

Pluk daarna de blaadjes van de bloemen.

Kook kort in een pannetje met verse citroensap en geleisuiker en roer totdat bijna alle blaadjes zijn opgelost. Een paar sliertjes in de jam is wel mooi om te zien.

Giet de jam heet in een schone pot en sluit het deksel.

Tip!

Lekker op wit brood of een cracker. Nog lekkerder op een versgebakken wafel!

Vind meer recepten met: