Tuinkers maken
Tuinkers is nou echt iets wat mij veel ‘sparkjoy’ geeft. Zaaien zonder rommel, elke dag de kick dat het weer een paar milimeter gegroeid is en dan de vreugde als je je eigen tuinkers op een boterham of salade strooit. Fris groen het hele jaar door. Tuinkers heeft wat pit zoals radijs dus het voegt echt wat toe aan je gerecht. Bijvoorbeeld op een broodje hummus, bij kaas of als topping op soepen en salades.
- Strooi wat zaad op een nat keukenpapiertje of tissue.
- Voeg elke dag of zodra het papier droog ligt water toe. Het zaad hoeft niet onder water te staan, maar moet wel nat zijn om te ontkiemen. Je ziet een glibberig membraan om het zaadje ontstaan.
- Na een paar dagen ontspruiten er witte stengeltjes die later groen worden.
- Als de grasstengeltjes blaadjes krijgen, is je tuinkers ready to eat. Knip af met een schaar.
Tip
Tuinkers doet het ook goed als topping op een gepureerde soep.
Of bekijk dit artikel:
Kijk ook welke andere zaden je gemakkelijk kunt onkiemen >>