Boerenkoolkroketten
vegetarisch

Nodig:

boerenkool
ui
knoflook
peper
olie
meel (welke bij je past)
paneermeel van brood (of havervloken of geplette cornflakes)
ei

De kinderen wilden frites eten, maar ik had boerenkool in de koelkast liggen.. en toen dacht ik: laat ik dan zelf frites maken van de aardappels en boerenkoolkroketten van de boerenkool.

Ragout maken: Groentes snijden en roerbakken. Daarna meel (dit is mungbonenmeel uit de koffiemaler) toevoegen, kort garen en water toevoegen totdat dikke ragout ontstaat. Vergeet niet naar wens op smaak te brengen met kruiden.

Rol je ragoutje.

Kroketten maken: Haal je kroketten eerst door losgeklopt ei, daarna door (zelfgemaakt) paneermeel of havervlokken.

Bakken of frituren: Bakken in olie of in de oven. Olie helpt voor een bruin, krokant laagje.

Invriezen: vries in wat je over houdt.

Waarschuwing: kans dat je keuken ontploft van de rommel

Tip!

Kroketten maken is niet zo moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Handig om er daarom veel te maken en een deel in te vriezen.

Vind meer recepten met: