Zelf havermelk maken
vegan, vegetarisch, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

havermout
water

Zoooo easy peasy en ik vind het serieus lekker. Havermout koop je al voor een paar dubbeltjes per halve kilo en daar kun je liters havermelk van maken.

Havermout en water in een blender mixen. Ik heb gevarieerd met de verhouding havermout/water; eerlijk gezegd proef ik niet veel verschil, het verschil zit ‘m dan vooral in de dikte van de melk.

Je kunt de havermelk al meteen drinken na het blenden. De smaak wordt intenser als je het eerst in de koelkast laat intrekken.

Eventueel zeven.

Let op: paar dagen houdbaar in de koelkast. En opnieuw roeren of schudden voordat je het drinkt.

Op het plaatje zie je een variant met fruit, een soort smoothy dus. Ik heb er gember, citroen en sinaasappel doorheen gemixt.

Tip!

Neem het als drinkontbijt met fruit er doorheen gemixt en je hebt een goede start van de dag!

Vind meer recepten met: