Bananen-havermout-pannenkoek
vegetarisch

Nodig:

havermout
banaan
eventueel tarwebloem
speltvlokken
melk of melkvervanger
zout
(honing)

Zo start je dag pas echt met een goed gevoel

Ik was die standaard pannenkoeken met bloem wel een keertje beu. En ergens heb ik een keer gezien dat je ook bananen en havermout door het beslag kunt mengen. Dat leek me een verwen-ontbijt en dat bleek het ook te zijn!

Week de havermout(vlokken) een tijdje in de melk of – dat heb ik gedaan – maal de vlokken eerst in de keukenmachine, zodat je havermoutmeel krijgt. (Volgens mij wordt de pannenkoek dan wat gemakkelijker om te eten, wat zachter. Ik deed gelijk een heel pak; dat komt wel vaker van pas. )
Prak een paar bananen met een vork.
Meng de bananen, havermoutmeel (en eventueel wat extra tarwebloem) met een beetje zout en melk tot een pannenkoekenbeslag. Het geheel is wel wat dikker dan je gewend bent.
Giet een laagje beslag in een warme koekenpan met boter of olie en strooi speltvlokken over het beslag voordat het gestold is.
Draai de pannenkoek om als het beslag gestold is.

De pannenkoek is zacht en zoet van de banaan en de speltvlokken zijn lekker knapperig. Echt niet te vergelijken met de ‘normale’ pannenkoek.
Ook lekker met honing erop!

Tip!

Je kunt dit recept heel simpel vegan maken door de melk te vervangen door amandelmelk.

Vind meer recepten met: