Gemengde granen & groenteschotel
vegan, vegetarisch, zonder zuivel

Nodig:

boekweit – gierst – quinoa samen gekookt
gestoomde sperziebonen
gegrilde zoete aardappel met tijm
geroerbakte witte kool – ui – knoflook met kerrie, sojasaus en extra zout

Er is nog zoveel meer dan pasta, rijst en aardappels. Loop eens langs de schappen bij de ontbijt- of reformafdeling en je ziet de mooiste dingen: boekweit, gierst, tarwekorrels, bulgur (grove couscous), quinoa, gort, allerlei soorten gedroogde bonen… Je kunt ermee variëren tot je een ons weegt.

Het maakt niet zoveel uit wat je in je granenschotel stopt. Misschien handig om restjes groente op te snijden en te roerbakken. Ik maak altijd een combinatie van granen, groenten, (verse) kruiden en specerijen.

Tip!

Vluggort vind je bij desserts in de supermarkt. Maar je kunt vluggort heel goed als rijstvervanger gebruiken.

Vind meer recepten met: