Spaghetti met brandnetelpesto
vegan

Nodig:

brandnetels
olijfolie
groene pesto
(volkoren) spaghetti
(zongedroogde) tomaatjes
tofu

Pasta Oerrrrr

Het fijne aan brandnetels is dat je ze het hele jaar door kunt vinden en eten. Bovendien kun je verse blaadjes drogen of invriezen en later eten. In eerdere recepten met brandnetel maakte ik thee, omelet en soep. Deze keer een pastasaus. Gemakkelijk en snel te maken. Sja, je bent al genoeg tijd kwijt geweest aan het zoeken van de brandnetels toch?

Wat zoeken betreft.. ze staan – valt me op – altijd of bij bramenstruiken, of in de schaduw onder heggen of aan de waterkant.

Zet een pan ruim water op voor de spaghetti.
Was de brandnetels een paar keer in ruim water. Handig is een keukentang.. dan prik je je niet aan de brandnetels.
Roerbak de brandnetels in olijfolie en voeg water toe als het begint op te drogen.
Verkruimel de tofu en bak in een koekenpan met kruiden naar keuze.
Hak de brandnetels fijn met een staafmixer. Voeg water toe als het niet goed lukt. Het mag een natte saus worden. En een groene!
Kook de spaghetti.
Voeg een potje groene pesto toe aan de saus. (Of maak de pesto zelf met olijfolie, pijnboompitten, zout en basilicum!)
Giet de spaghetti af na 8 minuten en voeg toe aan de saus.
Nu lekker husselen en wat tomaatjes en de tofugehakt toevoegen.

Smullen maar.

Tip!

Tegen de kinderen zeg je gewoon: we eten pasta pesto. Niks gelogen.

Vind meer recepten met: