Mungbonenkoekjes
vegan, vegetarisch, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

gedroogde mungbonen
oerzoet of ander zoets (dadels, honing, kokossuiker…)
kokosolie
chiazaadjes
beetje zout
beetje bakpoeder

Jaren geleden heb ik tijdens een reis door China mungbonenkoekjes gegeten. Toen ik gedroogde mungbonen in de winkel zag liggen (toko / reformwinkel o.i.d.) dacht ik daaraan terug en heb ze gemaakt.

Ik heb de mungbonen eerst door de koffiemolen gehaald op een groffe stand en daarna het meel nog een keer op een kleinere stand gemalen. Toen had ik fijn meel.
Met het meel heb ik uit de losse hand een deegje gekneed met wat kokosolie, chiazaadjes, zout, bakpoeder en kokossuiker. Daarna in de oven gebakken in een cupcake-houder… maar dat was niet zo’n goed plan. Ik kreeg de koekjes er met geen mogelijkheid in z’n geheel uit. Dus als je koekjes gaat bakken… maak gewoon zelf platte rondjes en bak ze op bakpapier.

De smaak is niet zoals je gewend bent van biscuit en dergelijke. Je proeft duidelijk dat het geen tarwemeel is, maar iets hartigers.

Tip!

Vaak mix ik gekookte mungbonen door soepen of schotels of ik laat ze ontkiemen voor in salades. Ontkiemde mungbonen = taugé !

Vind meer recepten met: