Banana pancake met weegbreetoppen
vegan, vegetarisch, glutenvrij, zonder zuivel
Nodig:
weegbreetoppen
je favoriete meel
havermout
eventueel eieren
melk of plantmelk
banaan
Waarom in hemelsnaam weegbreetoppen in je pannenkoek? Haha, nou, omdat die dingen een superlekkere notige geur en smaak hebben. Of omdat je meer weegbree wilt eten vanwege de gezonde bestandsdelen. (Lees a.j.b. op andere websites welke vitamines, mineralen, anti-oxidanten en slijmstoffen weegbree bevat.)
Je kunt dit recept net zo plantaardig maken als je wilt. Zelfs zonder eieren lukken deze pannenkoeken namelijk.
Voorbereiding:
- Oogst weegbreeknoppen als ze bruin en al redelijk uitgedroogd zijn. Je kunt ze daarna roosteren in een droge koekenpan of oven, totdat er een noot-paddenstoelen-geur vanaf komt. Daarna maal je ze grof in een blender.
- Week havermout in (plant)melk.
Verder:
- Prak een banaan in een diep bord en doe het daarna in een kom.
- Voeg de eieren, bloem, gemalen weegbreeknoppen en het havermoutpapje toe en roer tot een zware massa.
- Voeg daarna zoveel melk toe als nodig is voor een vloeibaar pannenkoekbeslag.
- En daarna bakken maar!
Tip!
Heb je nog geroosterde weebreetoppen over? Die zijn extreem lekker als topping op een salade!
Vind meer recepten met: