Zelf tofugehakt maken
vegan, vegetarisch, glutenvrij, zonder zuivel

Nodig:

tofu
zout
kruiden en specerijen
olie

Vegetarisch gehakt, superhandig voor door de lasagne of chili. Tuurlijk koop ik dit ook kant-en-klaar. Maar laatst zag ik dat mijn schoonzus het zelf maakte en dat vond ik een super tip.

Voordelen:

– je kunt het kruiden naar eigen smaak
– je gebruikt net iets minder plastic, omdat je het in grotere hoeveelheden kan maken
– invriesbaar
– goedkoper
– Ik moet er nog vaker mee experimenteren, maar dit is hoe ik het heb gedaan (op aanraden van mijn schoonzus).

Dep de tofu goed droog. Knijp er desnoods wat vocht uit. Dat scheelt later met het roosteren.
Doe de tofu in een kom of schaal en kneed deze met je handen totdat het de structuur van rulgehakt heeft.
Daarna mengen met zout en je favoriete kruiden- en specerijenmix. Misschien heel simpel gehaktkruiden, of wat pikanter met kerrie en 5 spices. Of verse kruiden uit je kruidentuintje en een gebakken uitje?
Beetje olie toevoegen en door elkaar roeren.
Bakken in de pan.
Verder droogroosteren in de oven om je gehakt knapperig te krijgen.

Tip!

Maak in een keer gehakt voor meerdere dagen en vries het eventueel in. Dat scheelt tijd en electriciteit.

Vind meer recepten met: