Groene thee met rozebottelbloesem
vegan

Nodig:

losse sencha (groene thee)
rozenbottelbloesem

De rozenbottel zou dan niet de mooiste roos zijn, ik vind hem in ieder geval heel dienstbaar. In het voorjaar geuren de bloemen heerlijk en ze zijn ook nog eetbaar. In de zomer geven deze struiken ook nog eens lekkere vruchten.

Je kunt thee zetten van verse bloesemblaadjes. De thee heeft dan een heel sterke rozengeur. Je zou er honing in kunnen doen voor iets meer smaak. In dit recept combineer ik groene sencha met rozenbottelbloesem, zodat je meer het idee hebt dat je thee drinkt, maar dan met een superlekker geurtje.

In mei/juni staan de rozenbottels in bloei en kun je de blaadjes plukken. Let op, als je in openbare plekken plukt, neem dan niet meer dan ongeveer 200 gram en pluk alleen de blaadjes die los zitten (die vallen toch bijna uit). Zo kunnen andere mensen blijven genieten van de rozen.

Je kunt een deel direct vers gebruiken en een ander deel drogen in een groente-netje.

Koop losse groene thee. Een duurdere variant is vaak lekkerder, is mijn ervaring. En sencha is helemaal top.
Meng de blaadjes door de sencha of groene thee.

Maak de thee met water dat niet warmer is dan 85 graden Celsius. (Bij hogere temperaturen verandert de smaak van de groene thee.)

Tip!

Maak iemand blij met je zelfgemaakte thee. Als je de thee in bakpapier vouwt en je doet er een leuk papiertje omheen, ziet het er superschattig uit.

Vind meer recepten met: