Nodig:
Alles gedroogd:
brandnetel
mango
salie
kaneel
kruidnagel
gember
kardamom peulen
Ik ben al een tijdje kruiden aan het drogen. Sommige kruiden doen het goed in theemelanges, zoals salie, munt en citroenmelisse. Ik pluk ook regelmatig brandnetel, maar die eet ik dan vers in een pastasaus of soep. Deze keer heb ik brandnetelblaadjes gedroogd om thee te maken. Pure brandnetelthee vind ik nogal ‘groen’ smaken, bijna alsof je bouillon drinkt. Dus ik zocht een paar lekkere tegenhangende smaken. Uiteindelijk is deze melange verrukkelijk geworden, vooral als je de thee wat langer laat trekken. Dan komt de zoete smaak van mango en de pit van gember naar voren.
Brandnetelblaadjes en salieblaadjes plukken, wassen en drogen in een groente-netje.
Gember in plakjes snijden en laten drogen op een tissue. Na twee dagen zijn de plakjes nog maar een derde van de doorsnee.
Mango leek me niet handig om zelf te drogen. Die heb ik kant en klaar in de supermarkt gekocht.
Kaneelstokjes, kardamompeulen en kruidnagels heb ik in een vijzel geplet.
Tip!
Deze melange ziet er zo vrolijk uit, je kunt het zo cadeau geven aan iemand!
Vind meer recepten met: