Nodig:
De groentemix heb ik in dit geval op kleur uitgekozen:
verse sperziebonen in kleine stukjes
maiskorrels
kidneybonen
halve cherrytomaatjes
chilipoeder
paprikapoeder
En dan nog een sausje om de arepa’s beter ‘weg te krijgen’ ;-). Sja, niet dat ze niet lekker zijn, maar je hebt wel een bal deeg in je mond als je er niks bij eet. In de saus:
tomatenblokjes uit blik
limoensap
peper
zout
Ik zag P.A.N. maismeel in de winkel staan en heb het gekocht met het idee later op te zoeken wat je daarmee kunt maken. Wat ik vond: arepa’s – street food uit midden Amerika. Waarom werkt dat het beste met P.A.N.? Omdat dat meel al is voorgekookt. Met ander maismeel kun je niet direct deeg maken. (Heb ik wel eens gedaan.. maar dan houd je harde korrels, yuk.)
Arepa’s bestaan uit water met zout en maismail, that’s all. Even kneden, even laten staan, balletjes maken en bakken in de koekenpan.
Tip!
Het lijkt me ook lekker om gevulde arepa's te maken met kaas. Probeer jij het?!
Vind meer recepten met: