Mooi onkruidtuintje op de stoep

Wij hebben niet een tuin waarin je kunt spitten. Onze tuin ligt op de eerste verdieping en dus op een betonnen plaat. 10 jaar heb ik geexperimenteerd met planten in bakken en potten. Sommige planten accepteren dat, anderen niet. Meestal had ik de tuin op orde totdat we op zomervakantie gingen. Na twee of drie weken zonder extra sproeibeurten, redden de meeste planten het niet in potten.

Tegelijkertijd bleef onkruid wel opkomen tussen de tegels en in de gezamenlijke binnenplaats. Op een gegeven moment ben ik een rondje gaan lopen door de binnentuin, op zoek naar MOOI onkruid. Ik dacht: als dat spul het hier overleeft, kan het vast ook overleven op mijn ‘betonplaat’. En zo ontstond het idee om een rotstuin met ‘onkruid’ te beginnen in onze tuin.

Op Marktplaats heb ik gezocht naar grote stenen, want die liggen hier in Utrecht niet voor het oprapen. Ik vond prachtige lavastenen.
Daarna heb ik zakken tuingrond en potgrond over de tegels verdeeld, een laagje van 5 to 8 cm.
Tussen de lavastenen heb ik ook aarde gestopt, samen met vetplantjes. En op de tegels in de tuingrond heb ik het mooie onkruid gezet.

We zijn nu twee jaar verder en onze rotstuin lijkt volwassen! Daarom heb ik vorige week de tuin uitgebreid en veldbloemen gezaaid. Het was een geweldige ontdekking, ons lievelingshoekje in de tuin.

Tip

Het mooiste onkruid vind je tijdens een wandeling door je eigen wijk.

Of bekijk dit artikel:

Kruiden drogen voor de winter >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *