Verspil-mij-niet producten uit de supermarkt kopen

Ik heb een zwak voor bananen met hier en daar een bruin vlekje. Ik kies die altijd uit. Dan denk ik: snel, voordat ze in de kliko verdwijnen. Een keer vroeg de kassiĆØre of ik mijn gevlekte bananen wilde omruilen. Dat heb ik niet gedaan, maar ik kreeg wel korting, haha.

Verse producten met een kortingssticker

Ik moet eerlijk zeggen dat die meestal oranje kortingsstickers wel mijn aandacht trekken in de supermarkt. Het is niet alleen goed om producten op datum te kopen tegen verspilling. Het is ook gewoon gemakkelijk om ze te nemen; ik hoef niet na te denken over wat we eten, de keuze is al voor me gemaakt ;-). Je ziet het niet alleen bij groente en fruit, maar ook bij vlees- en zuivelproducten.

Brood van gisteren

Sommige supermarkten bieden in de ochtend brood van gisteren aan voor een klein bedrag. Dat kan prima met Nederlands brood, want dat blijft dagen goed. Mijn moeder staat er speciaal vroeg voor op… sja, ‘t is een sport voor haar šŸ˜‰ en dan neemt ze brood mee voor verschillende buurvrouwen. Ze vindt het leuk, omdat ze dan ander brood eet dan ze normaal zou uitkiezen.

Verspil-mij-niet tas

Lidl heeft nu (zomer 2023) ook een verspil-mij-niet-tas met groenten en fruit waar iets mee is. Nou, eigenlijk zag ik er niks geks aan. Ik heb gisteren zo’n verrassingstas voor 3 euro gekocht en was thuis heel blij met de inhoud. Een doos blauwe bessen, bananen, champignons, sla en tomaten waren anders gewoon weggegooid!

Too good to go

Wil je vaker overgebleven eten kopen, dan is de Good to go app misschien iets voor je. Daar kun je winkels, bakkers, restaurants in jouw buurt vinden die aan het einde van de dag heerlijke restanten aanbieden. Wat een goed initiatief. En je komt ook nog eens op plekken waar je normaal niet langs zou gaan.

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Wat doe je met restjes brood?