Salade van restjes

Ik heb ooit van Jamie Oliver geleerd waar een goede salade aan moet voldoen. Als je dat weet, kun je heel gemakkelijk je restjes uit de koelkast omtoveren tot een top gerecht.

 

Wat Jamie zegt: een goede salade heeft contrasten. Combineer hard en zacht, zout en zuur, zoet en pittig, vlak en kruidig, nat en droog, enzovoorts. Een leuke salade bestaat uit groenten, een dressing en toppings. En als je een maaltijdsalade wilt maken, zorg dan voor een combinatie van groenten, koolhydraten, eiwitten en kruiden.

Wat me bevalt is om een deel van de groenten kort te grillen of bakken. Serieus, dan komt er ineens veel meer smaak naar voren. Dat kan zelfs met ijsberg- of romainesla.

Groenten die je een beetje gaar wilt hebben, gril je in een droge pan.
De andere rauwe groenten snijd je fijn en meng je met de andere ingrediënten.

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Red je verschrompelde groenten