Haren wassen met droge shampoo

Zeer waarschijnlijk al heel lang bekend bij lezers van dit soort blogs, maar het mag niet ontbreken in de categorie ‘Minder plastic afval’: solid bars, droge shampoo, stukken zeep… Kortom: alle verzorgingsproducten die niet in een plastic fles hoeven, omdat ze niet vloeibaar zijn. Maar wauw, wat scheelt dat een berg plastic per jaar!

Ik snap eigenlijk niet waarom het aanbod van solid verzorgingsproducten nog steeds best wel klein is. Ik bedoel; loop een drogist binnen en je ziet nog steeds gangpaden vol met plastic flessen. Gelukkig komen er wel steeds meer merken bij en hopelijk binnenkort ook de grote merken, om een statement te maken.

Voordelen mogen duidelijk zijn.. maar hier toch nog een keertje:

  • GEEN plastic, de bar zit gewoon in een kartonnen doosje;
  • gaat lang mee, vergelijkbaar met 2 of 3 plastic flessen, dus vaak ook goedkoper;
  • handig mee te nemen op reis (geen lekkages en geen gedoe met carry-on bagage in het vliegtuig);
  • vrijwel altijd natuurlijke grondstoffen
  • minder gewicht, minder volume, dus minder transportvervuiling

Mijn persoonlijke top 3

  1. Loving Blends – solid shampoo honing. Deze shampoo is lekker creamy en hij schuimt ook goed bij het inzepen. Deze blijft lekker geuren, ook na weken, zoals bij sommige zeeptabletten wel gebeurt. In ieder geval te koop bij Etos en Kruidvat..
  2. Dove cream bar. Dit is jeugdsentiment, haha. Dove zeep is al in Nederland sinds 1991 en voelt dus heel vertrouwd. Ik hou van het cremige en de geur.
  3. Happy Soaps – moet ik nog uitproberen. Hij staat in mijn top 5, omdat ik het verhaal van dit Nederlandse bedrijf zo mooi vind. Ze hebben een grote lijn producten, allemaal in solid bars. Van scheerzeep tot schoonmaakmiddel.

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Doe meer met herbruikbare groente-netjes →